Zoneterapi kort fortalt

Teorien bag zoneterapi er, at hele kroppen er afspejlet i reflekszoner under fødderne. Ved at behandle zonerne påvirkes kroppens organer, og der kan rettes op på eventuelle ubalancer. Er en reflekszone øm, kan det være udtryk for ubalance i det organ, som punktet under fodsålen repræsenterer.

Zoneterapi er ikke en evidensbaseret behandlingsform, da man ikke direkte kan bevise sammenhængen mellem fødder og organer/systemer. Zoneterapi er derimod baseret på utallige års erfaringer, og det faktum, at en ud af fem danskere har været til zoneterapi, vidner om behandlingens popularitet i vores land.

En zoneterapeut hverken kan eller må stille lægelige diagnoser, og hvis man er i tvivl, om man fejler noget alvorligt, skal man altid søge egen læge først.

Hvad kan jeg forvente af behandlingen?

Nogle oplever ganske hurtigt forandringer og eventuelt forbedringer i forhold til årsagen til deres henvendelse. Andre må vente længere, før de fornemmer en ændring. Fælles for alle er, at hver behandling med zoneterapi indledes med en snak om, hvad der er sket siden sidst, om der har været ændringer mv.

Det er også normalt at være mere træt, sove tungere, være mere tørstig, føle sig svimmel eller kvalm i timerne efter en zoneterapi-behandling. Disse reaktioner forsvinder heldigvis hurtigt.

Zoneterapi er en 3.000 år gammel behandlingsmetode, som stammer fra Østen. I den vestlige verden er zoneterapi først rigtig slået igennem de sidste 40-50 år.

Zoneterapi virker for mange som en indvendig rengøring. Ved forskellige typer af tryk på de forskellige reflekszoner under foden stimulerer zoneterapi kredsløbet og ilttransporten, og mange oplever en øget udskillelse af affaldsstoffer efter behandlingen. Gennem zoneterapi bliver kroppen hjulpet til at få sat gang i udskillelsesprocesser, så organerne igen kan komme til at fungere optimalt.

Hormonelle ubalancer, fordøjelsesbesvær, hudlidelser, søvnløshed, hovedpine/migræne, forskellige smertetilstande, problemer med bevægeapparatet, og ved kolik/øreproblemer hos spædbørn m.m..

Der gives tilskud til zoneterapi, hvis du er medlem af “Sygesikringen Danmark”, og mange private sundhedsordninger dækker også behandling med zoneterapi.

Det er normalt at være mere træt, sove tungere, være mere tørstig, føle sig svimmel eller kvalm i timerne efter en zoneterapi-behandling. Disse reaktioner forsvinder heldigvis hurtigt. Det er en reaktion på behandlingen af de trykpunkter der går dybt i krop og organer.

Zoneterapi er en løbende behandling for at opretholde velvære, ligesom en slags “massage for sjælen”. Derfor anbefaler vi omkring 10 behandlinger om året for et generelt helbredsproblem eller psykisk problem. Er problemet akut eller noget der ikke er vedvarende, kræves der oftest 2-5 behandlinger for at få forløsning af generne.

Den holistiske tankegang

I zoneterapi anskuer man kroppen som en helhed. En zoneterapeut arbejder, ligesom akupunktører, ud fra den tankegang, at kroppen har et energikredsløb, der kan bringes i ubalance, hvis der opstår en “prop” et sted i kredsløbet. Energikredsløbet i kroppen løber i de såkaldte meridianer, som behandling med zoneterapi også kan stimulere.

En zoneterapeut vil også spørge ind til faktorer i patientens liv, som kan have negativ indflydelse på den generelle sundhed som f.eks. kost, mangel på bevægelse, mangel på søvn og stress.

Kombinationsbehandlinger

Vores zoneterapeut er også uddannet massør og akupunktør. Det er derfor muligt frit at kombinere de tre behandlingsformer alt efter behov. Mange patienter gør brug af den frihed, som det giver at kunne kombinere de tre behandlingsformer.

Under den første samtale bliver der taget stilling til, hvad der som udgangspunkt skal indgå i behandlingen. Viser det sig efter noget tid, at der skal ændres i strategien, så bliver det selvfølgelig gjort i samråd med patienten.

Prisen ændrer sig ikke, fordi der tilføjes flere behandlingstyper, og man kan enten vælge 55 eller 80 minutters behandling.