Gå til hoved-indhold

Neurologisk genoptræning

Hos FysioDanmark Slagelse er vi specialister indenfor genoptræning af mennesker, som har følger efter en hjerneskade eller lider af anden sygdom i hjernen. Vi har både mandskabsmæssigt og kvadratmetermæssigt over en årrække udvidet vores i forvejen store afdeling for genoptræning af patienter, der eksempelvis har haft blodprop, hjerneblødning eller en traumatisk hjerneskade. Vi har ligeledes genoptræning af patienter med lidelser som cerebral parese, sclerose og parkinson.

Det er ingen hemmelighed, at jo hurtigere man starter på fokuseret genoptræning efter at have fået en decideret skade i hjernen, des større chance er der for, at man generhverver sine funktioner helt eller delvist. Men det betyder ikke, at det ikke nytter at starte på genoptræning, selvom der er gået noget tid efter skadens opståen.

 

Individuel screening og en konkret målsætning

Alle, der starter genoptræning hos os, kommer igennem en grundig screening og undersøgelse af de relevante færdigheder, og ud fra denne konsultation lægges der en plan og en realistisk målsætning for den nødvendige genoptræning. Konsultationen varetages af en fysioterapeut med speciale i neurologisk fysioterapi, og du er dermed i de bedste hænder.

Det er altid en god ide at gå i gang med at træne, og det er aldrig for sent at starte på genoptræning efter en hjerneskade.

 

Vores store område for genoptræning råder bl.a. over:

Ergotrainer

Vi har to ergotrainere, som er et fantastisk redskab til de patienter, der af forskellige årsager har problemer med at bære egen kropsvægt. En ergotrainer kan aflaste patienten med op til 85 kilo, og derfor er den ekstrem vigtig i forbindelse med genoptræning af gangfunktion, styrketræning af benene og balancetræning. Patienten påføres en sele, der er fastsat i ergotraineren over løbebåndet.

Motomedcykel

Vi har to motomedcykler, som bruges flittigt til vedligeholdelse og genoptræning af benmusklerne, bevægelse af led og generel aktivering af kredsløbet.

Diverse redskaber til genoptræning

Gangbarre, ribber, bolde, håndvægte, rollatorer, stokke, elastikker mv.

Cirkeltræningsmaskiner med to cylindere fra Gym80

Maskinerne er specielt egnede til patienter, der er i et forløb med genoptræning, da cylinderne arbejder uafhængigt af hinanden og derved regulerer modstanden både den ene og den anden vej. På den måde opnås der modstand og stimulering af musklerne i begge retninger af øvelsen.

Vi står klar til at hjælpe dig!

Lider du af enten kroniske eller længerevarende smerter, kan det være svært at komme i gang med den nødvendige behandling og genoptræning.

Vi ved, at vores livskvalitet afhænger ekstremt meget af, om vi kan gøre de ting, som vi "plejede" at kunne. Det kan være de ugentlige løbeture, havearbejdet eller legetid med børnebørnene, der pludselig ikke kan lade sig gøre mere.

Vi er her for at hjælpe dig med at blive klar over, hvad der er galt i kroppen, og hvad der skal til for at komme problemet og smerterne til livs, så du kan leve det liv, du ønsker at leve.

Rejsen mod en smertefri eller næsten smertefri krop er ikke altid let og ligetil, men vi er med hele vejen for at vejlede, hjælpe, støtte og fejre alle de små og store fremskridt.

Har du problemer med kroppen, så står vores store team af eksperter klar til at hjælpe dig. Det er vores vigtigste mission.

Tlf.: 58 52 70 11
Email: mail@fysiodanmarkslagelse.dk