Gå til hoved-indhold

Parkinson

Klinikken har i en lang årrække også haft mange patienter med parkinson. Patienterne kommer typisk et par gange om ugen til superviseret træning med en fysioterapeut. Nogle parkinsonpatienter træner individuelt med en fysioterapeut, mens andre træner på mindre hold med andre med samme diagnose. Fælles for alle patienter med parkinson er, at fysisk aktivitet er meget vigtigt for at kunne holde kroppen ved lige.

 

Kort om parkinson

Parkinsons sygdom er kort fortalt en neurologisk sygdom, der skyldes mangel på signalstoffet dopamin i hjernen. Hjernen skal hele tiden bruge dopamin, for at kroppen kan udføre bevægelser, og under normale omstændigheder passer produktion og nedbrydning sammen, så der er tilpas dopamin til stede. Når man får parkinson, bliver denne produktion hæmmet, mens nedbrydningen fortsætter som normalt, og det betyder, at man efter et stykke tid kommer i underskud af dopamin. På grund af dette underskud vil det gå ud over patientens bevægelser. Det er ikke en sygdom, der kan kureres, men med den rette medicinering og vedligeholdende træning kan mange parkinsonpatienter bibeholde en god livskvalitet.

 

Typiske symptomer på parkinson

 • muskelstivhed
 • rysten på eksempelvis hænder
 • langsomme bevægelser
 • nedsat mimik i ansigtet
 • nedsat stemmekraft
 • problemer med spytflåd på grund af langsomme synkebevægelser
 • langsom og mere gnidret skrift
 • problemer ved at knappe knapper
 • dårlig balance
 • besvær med at vende sig i sengen
 • almen træthed.

For at kunne fortsætte med at bevæge sig selvom man har Parkinson, er det vigtigt at være så fysisk aktiv som muligt. Når man har parkinson, bør man derfor dagligt sørge for at gå ture, cykle, gå i haven osv. Derudover er den superviserede træning med fysioterapeut også af afgørende betydning.

Læs meget mere om parkinson på Parkinsonforeningens hjemmeside

Vi står klar til at hjælpe dig!

Lider du af enten kroniske eller længerevarende smerter, kan det være svært at komme i gang med den nødvendige behandling og genoptræning.

Vi ved, at vores livskvalitet afhænger ekstremt meget af, om vi kan gøre de ting, som vi "plejede" at kunne. Det kan være de ugentlige løbeture, havearbejdet eller legetid med børnebørnene, der pludselig ikke kan lade sig gøre mere.

Vi er her for at hjælpe dig med at blive klar over, hvad der er galt i kroppen, og hvad der skal til for at komme problemet og smerterne til livs, så du kan leve det liv, du ønsker at leve.

Rejsen mod en smertefri eller næsten smertefri krop er ikke altid let og ligetil, men vi er med hele vejen for at vejlede, hjælpe, støtte og fejre alle de små og store fremskridt.

Har du problemer med kroppen, så står vores store team af eksperter klar til at hjælpe dig. Det er vores vigtigste mission.

Tlf.: 58 52 70 11
Email: mail@fysiodanmarkslagelse.dk