Gå til hoved-indhold

Sclerose

Sclerose klassificeres også som en neurologisk sygdom, og har du sclerose, kan du gå til genoptræning hos vores specialiserede afdeling for neurologisk genoptræning. Vi har stor erfaring med genoptræning og vedligeholdelsestræning af patienter med sclerose.

Sclerose er en autoimmun sygdom, som nedbryder dele af kroppens egne nerveceller, så nerverne ikke kan kommunikere ordentligt. Symptomerne kan variere meget fra person til person, samtidig med at der findes tre forskellige typer af sclerose. Der er derfor heller ikke en enkelt opskrift på, hvad der skal til i et genoptræningsforløb, men har man en diagnose med sclerose, så vil træning helt sikkert være gavnligt i et eller andet omfang.

 

Typiske symptomer på sclerose

De hyppigste symptomer på sclerose kan indledningsvis være træthed eller mathed i kroppen, usikker balance, nedsat kraft i arme og ben, føleforstyrrelser eller prikken i dele af kroppen. Mange patienter med sclerose har også mentale og kognitive påvirkninger. Igen varierer symptomerne ekstremt meget fra person til person. Nogle mennesker med sclerose kan have lange ”gode” perioder, hvor sygdommen holder lav profil, mens andre plages af symptomer og følgevirkninger på daglig basis.

 

Træning for patienter med sclerose

Hvis man har sclerose, kan det være svært at vedligeholde muskelstyrke, og det vil derfor kræve fokuseret træning. Det hjælper vi dig med. Balancen bliver som nævnt tidligere meget ofte påvirket af sclerose, så balancetræning vil også være en vigtig del af et træningsprogram. Som med alle andre patienter bliver der altid lagt et individuelt træningsprogram baseret på en konkret målsætning, der er lavet af patient og fysioterapeut i samarbejde.

Det kan være en god ide for patienterne også at lave træningsøvelser hjemme, da det at være patient med sclerose betyder livslang træning.

Fysioterapeuterne i vores neurologiske genoptræning ser dagligt, hvor meget gavn patienter med sclerose har af at træne, og det bestyrker det, vi allerede godt ved: Neurologisk genoptræning eller vedligeholdelsestræning virker.

Læs meget mere om sclerose på Scleroseforeningens hjemmeside

Vi står klar til at hjælpe dig!

Lider du af enten kroniske eller længerevarende smerter, kan det være svært at komme i gang med den nødvendige behandling og genoptræning.

Vi ved, at vores livskvalitet afhænger ekstremt meget af, om vi kan gøre de ting, som vi "plejede" at kunne. Det kan være de ugentlige løbeture, havearbejdet eller legetid med børnebørnene, der pludselig ikke kan lade sig gøre mere.

Vi er her for at hjælpe dig med at blive klar over, hvad der er galt i kroppen, og hvad der skal til for at komme problemet og smerterne til livs, så du kan leve det liv, du ønsker at leve.

Rejsen mod en smertefri eller næsten smertefri krop er ikke altid let og ligetil, men vi er med hele vejen for at vejlede, hjælpe, støtte og fejre alle de små og store fremskridt.

Har du problemer med kroppen, så står vores store team af eksperter klar til at hjælpe dig. Det er vores vigtigste mission.

Tlf.: 58 52 70 11
Email: mail@fysiodanmarkslagelse.dk