Gå til hoved-indhold

Børnefysioterapi (0-1 år)

 

Grundstenen til et barns motoriske udvikling lægges allerede fra spædbarnsalderen. Det nyfødte barn er blødt og født uden færdigudviklet rygsøjle og hofter. Det er derfor vigtigt at støtte barnet til at udvikle kropslig symmetri. Det er helt naturligt, at det er spædbarnets forældre eller andre nære omsorgspersoner, der står for at give barnet de vigtige stimuli og den nødvendige støtte, så barnets motoriske udvikling kan starte allerede fra det er nyfødt.

Motorisk udvikling bliver som regel vurderet på, om barnet når de motoriske milepæle såsom at krybe, kravle, stå og gå indenfor den forventede tidsramme.

Et typisk behandlingsforløb for børnefysioterapi vil som regel være ret kortvarigt, fordi vi som fysioterapeuter bestræber os på at inddrage forældrene i den aktive indsats.  Forløbet indeholder derfor grundig vejledning til relevante aktiviteter, som støtter op om barnets motoriske udvikling.

Hvis jeres spædbarn har udfordringer med den motoriske udvikling, er det vigtigt med en tidlig indsats. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for, at der er så kort ventetid som muligt til konsultationer. På den måde kan vi bedst hjælpe jeres barn.

Behandlingen kan ved behov indeholde mobilisering/manuel behandling af barnets nakke og ryg med henblik på at afhjælpe:

  • Favoritside
  • Bagside dominans
  • Utilfredshed med maveleje
  • Forsinket motorisk udvikling
  • Fladt baghoved
  • Ammeudfordringer
  • Fordøjelsesproblemer
  • Slap kropsholdning og lav museltonus (muskelspændning)
  • Virker utilpas og er motorisk urolig - søvnbesvær og svær at finde til ro

Vi står klar til at hjælpe dig!

Lider du af enten kroniske eller længerevarende smerter, kan være svært at komme i gang med den nødvendige behandling og genoptræning.

Vi ved, at vores livskvalitet afhænger ekstremt meget af, om vi kan gøre de ting, som vi "plejede" at kunne. Det kan være de ugentlige løbeture, havearbejdet eller legetid med børnebørnene, der pludselig ikke kan lade sig gøre mere.

Vi er her for at hjælpe dig med at blive klar over, hvad der er galt i kroppen, og hvad der skal til for at komme problemet og smerterne til livs, så du kan leve det liv, du ønsker at leve.

Rejsen mod en smertefri eller næsten smertefri krop er ikke altid let og ligetil, men vi er med hele vejen for at vejlede, hjælpe, støtte og fejre alle de små og store fremskridt.

Har du problemer med kroppen, så står vores store team af eksperter klar til at hjælpe dig. Det er vores vigtigste mission.

Tlf.: 58 52 70 11
Email: mail@fysiodanmarkslagelse.dk