Gå til hoved-indhold

Efterfødselstræning

Efterfødselstræning er gavnligt for alle, der har født både vaginalt og ved kejsersnit. Træningen tager udgangspunkt i de områder, som er specielt udsatte under en graviditet. Der er derfor fokus på aktivering af muskelkorsettet herunder bækkenbund, rygmuskulatur og mavemusklerne. Der vil også tages hensyn til evt. delte mavemuskler og bækkensmerter, da mange oplever dette som en konsekvens af graviditeten.

Vi har træning efter fødsel i små hold

Der vil desuden også være øvelser for ben, balder, skulder/nakke og lidt let cardiotræning. Træningen tilpasses altid til den enkelte deltagers niveau, hvilket betyder, at der er plads til alle.

Hvornår kan jeg gå til træning efter fødsel?

Du skal have været til otte-ugers kontrol hos egen læge, før du kan starte til efterfødselstræning. Fødsel påvirker bækkenet og da bækkenet beskytter organerne i kroppen, når du bevæger dig op og ned, er det vigtigt at dit bækken er klart til at træne.

Hvad koster efterfødselstræning?

Træningen foregår på et lille hold med max. 8 deltagere, og der er løbende optag. Du betaler 300 kr. pr. forløb, som dækker tre træninger i træk.

Træningen varetages altid af en fysioterapeut, og øvelserne er udvalgt, så du nemt også kan lave dem derhjemme. Under hele forløbet kan deltagerne desuden træne gratis i træningscenteret samt deltage på de mange forskellige centerhold.

Baby er selvfølgelig mere end velkommen, og barnevognen kan stå lige udenfor træningssalen, hvis det er tid til middagslur. Der vil også være tid til hyggesnak med de andre mødre på holdet.

Vi kan tjekke for delte mavemuskler

Efter en fødsel kan din ydre muskulatur i maven lide overlast og det kan resultere i delte mavemuskler. Delte mavemuskler kan føre til en uregelmæssig maveform og øget risiko for skader, hvis det ikke bliver behandlet. 

Du kan undersøge for delte mavemuskler, ved at ligge på ryggen med knæene bøjet og benene i gulvet. Derefter trykker du forsigtigt med tommelfingrene langs midterlinjen af maven, mens du rejser sig op. Hvis du kan føle en hulrum eller en åbning mellem de to sider af musklen, kan det være tegn på en delt mavemuskel.

 

Vi står klar til at hjælpe dig!

Lider du af enten kroniske eller længerevarende smerter, kan det være svært at komme i gang med den nødvendige behandling og genoptræning.

Vi ved, at vores livskvalitet afhænger ekstremt meget af, om vi kan gøre de ting, som vi "plejede" at kunne. Det kan være de ugentlige løbeture, havearbejdet eller legetid med børnebørnene, der pludselig ikke kan lade sig gøre mere.

Vi er her for at hjælpe dig med at blive klar over, hvad der er galt i kroppen, og hvad der skal til for at komme problemet og smerterne til livs, så du kan leve det liv, du ønsker at leve.

Rejsen mod en smertefri eller næsten smertefri krop er ikke altid let og ligetil, men vi er med hele vejen for at vejlede, hjælpe, støtte og fejre alle de små og store fremskridt.

Har du problemer med kroppen, så står vores store team af eksperter klar til at hjælpe dig. Det er vores vigtigste mission.

Tlf.: 58 52 70 11
Email: mail@fysiodanmarkslagelse.dk